Gästföreläsare på Valla Game Education

Föreläsningar från framgångsrika personer i spelbranschen som kompletterar den reguljära undervisningen. Under corona-pandemin kör vi oftast via Discord i klassrummet, exklusivt för deltagarna i utbildningen.

 HÖSTTERMINEN 2021

Onsdag 8 september kl 15:00-16:00
Valla folkhögskola, Samlingssalen

Samuel Blomqvist

Samuel Blomqvist är en av grundarna till spelstudion Beartwigs. Samuel och Björn Detterfelt träffades på Linköpings universitet. Efter att ha samarbetat på några game jams startade Samuel och Björn utveckling av spelet Farkeep. För att skapa en unik stil som blandar retrostil med avancerad teknik som 3D-grafik med raytracing har de utvecklat en egen spelmotor; Candide Engine. Beartwigs är medlemmar på East Sweden Game med eget kontor.

Samuel kommer till Valla Game för att berätta hur de startade Beartwigs. Han kommer att visa deras editor och hur man bygger banor i Farkeep.

Onsdag 15 september kl 15:00-16:00
Valla folkhögskola, Kastanjen

Magdalena Annell

Magdalena är illustratören och frilansgrafikern som träffade forskaren Anna Eklöf vid Linköpings universitet och bildade Lutra Interaktive tillsammans med programmeraren Måns Gezelius. Anna hade en idé om att använda spel för att kommunicera sin forskning inom ekologiska nätverk. Så skapades spelet Ecoweb som inom kort finns på Visualiseringscenter C i Norrköping och Universeum i Göteborg.

Magdalena kommer berätta om hur de startade sitt företag och visa ett exklusivt demo av Ecoweb.

Valla Game Education är en utbildning från Valla folkhögskola i Linköping.

Våra huvudmän är Studiefrämjandet och Sveriges 4H. Verksamheten är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om Valla folkhögskola: 
valla.fhsk.se

Läs mer om East Sweden Game:
eastswedengame.se

Studievägen 22
583 29 LINKÖPING
013-35 55 80

Kursansvarig: Lucas Westerlund
0760-21 40 42, lw@valla.fhsk.se