Gästföreläsare på Valla Game Education

Föreläsningar från framgångsrika personer i spelbranschen som kompletterar den reguljära undervisningen. Under corona-pandemin kör vi oftast via Discord i klassrummet, exklusivt för deltagarna i utbildningen.

 HÖSTTERMINEN 2021

Onsdag 8 september kl 15:00-16:00
Valla folkhögskola, Samlingssalen

Samuel Blomqvist

Samuel Blomqvist är en av grundarna till spelstudion Beartwigs. Samuel och Björn Detterfelt träffades på Linköpings universitet. Efter att ha samarbetat på några game jams startade Samuel och Björn utveckling av spelet Farkeep. För att skapa en unik stil som blandar retrostil med avancerad teknik som 3D-grafik med raytracing har de utvecklat en egen spelmotor; Candide Engine. Beartwigs är medlemmar på East Sweden Game med eget kontor.

Samuel kommer till Valla Game för att berätta hur de startade Beartwigs. Han kommer att visa deras editor och hur man bygger banor i Farkeep.

Onsdag 15 september kl 15:00-16:00
Valla folkhögskola, Kastanjen

Magdalena Annell

Magdalena är illustratören och frilansgrafikern som träffade forskaren Anna Eklöf vid Linköpings universitet och bildade Lutra Interaktive tillsammans med programmeraren Måns Gezelius. Anna hade en idé om att använda spel för att kommunicera sin forskning inom ekologiska nätverk. Så skapades spelet Ecoweb som inom kort finns på Visualiseringscenter C i Norrköping och Universeum i Göteborg.

Magdalena kommer berätta om hur de startade sitt företag och visa ett exklusivt demo av Ecoweb.

Onsdag 6 oktober kl 15:00-16:00
Valla folkhögskola, Samlingssalen

Jousef Gabro

Jousef är en mångsysslare som driver spelstudio och konsultbolag. Från studier på Linköpings universitet har Jousef utvecklats till en erfaren spelutvecklare med fokus på programmering, men även animation och design. Nu växlar Jousef mellan olika uppdrag och arbete på det egna spelet Crystal Corruption.

Jousef Gabro kommer till Valla Game för att berätta om sina erfarenheter inom AI i spel.

Onsdag 20 oktober kl 15:00-16:00
Valla folkhögskola, Samlingssalen

Alexander Milton

Alexander Milton är uppväxt i Linköing, men flyttade till Skövde för att plugga spelutveckling. Efter några år i “spelhuvudstaden” flyttade Milton tillbaka till Linköping för att hjälpa till att göra Linköping till ett nytt megacenter för spelutveckling. Han har varit drivande inom East Sweden Game och Valla Game Education. 

Milton kommer till Valla Game för att prata om sitt nya jobb på ett nyetablerat investeringsbolag inom spelbranschen.

Onsdag 10 november kl 16:00-17:00
East Sweden Game, Wahlbecksgatan 25

Isabelle Boström

Isabelle Boström är en ung illustratör som siktar mot ett framtida jobb i spelbranschen. Trots att Isabelle fortfarande går i högstadiet har hon en unik förmåga att fånga ljuset i sina bilder. Hon kommer till East Sweden Game för att demonstrera hur hon steg för steg bygger upp sina bilder och hur man ljussätter en scen. Sedan diskuterar vi öppet vad som krävs av en illustratör eller concepts artist i spelbranschen.

Observera tiden och platsen, denna gång kör vi 16:00 på East Sweden Game.  

Onsdag 24 november kl 15:00-16:30
Valla folkhögskola

Mathias Nordvall

Mathias Nordvall är speldesigner och före detta forskare på Linköpings universitet inom kognitionsvetenskap. Hans specialområde är användbarhet i spel och haptiska spelgränssnitt. Föreklat kan haptik förklaras som läran om effekterna av beröring och kroppsrörelser

Mathias kommer ge en föreläsning om interaktion i spel genom historien. Han kommer även att berätta om sin forskning med haptiska gränssnitt för att återskapa spelklassiker för dövblinda personer.

Vi avslutar med speltestning av Mathias spel som bygger på det klassiska spelet Pong, men helt utan ljud och grafik. En väldigt speciell upplevelse.

Föreläsningen är en del av Linköping Game Week.

Valla Game Education är en utbildning från Valla folkhögskola i Linköping.

Våra huvudmän är Studiefrämjandet och Sveriges 4H. Verksamheten är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om Valla folkhögskola: 
valla.fhsk.se

Läs mer om East Sweden Game:
eastswedengame.se

Studievägen 22
583 29 LINKÖPING
013-35 55 80

Kursansvarig: Lucas Westerlund
0760-21 40 42, lw@valla.fhsk.se