Gästföreläsare på Valla Game Education

Föreläsningar från framgångsrika personer i spelbranschen som kompletterar den reguljära undervisningen. Under corona-pandemin kör vi oftast via Discord i klassrummet, exklusivt för deltagarna i utbildningen.

 HÖSTTERMINEN 2020

Fredag 9 oktober kl 15:00-16:00

David Marquardt

David Marquardt tröttnade på jobbet i potatisfabriken och räddningen blev en gedigen utbildning i spelutveckling på The Game Assembly i Malmö. Efter examen år 2011 startade David spelstudion VisualDreams tillsammans med några kurskamrater. Trots flera hyllade spel avvecklades bolaget 2014 och David började jobba som artist & designer på Turborilla i Umeå, mest kända för mobilspelsserien Mad Skills.

Eftersom David inte bara är en ovanligt trevlig kille, utan även sjukt begåvad har han på sin fritid utvecklat megasuccéer som Pull My Tongue, Fluffy, Glitch Dash och Hexaflip tillsammans med sin talangfulla hustru. Självklart bygger han hus, renoverar raggarbilar och är familjefar också.

David berättar om livet som indieutvecklare för Valla Game och kastar eventuellt in ett unikt erbjudande på en nyrenoverad Shelby GT500.

Onsdag 21 oktober kl 15:00-16:00

Anna Erlandsson

Anna Erlandsson är journalist i grunden med en stark kärlek för spelkultur, både i Sverige och internationellt. Hon älskar även sociala medier, cosplay och att podda. 

Kanske är Anna mest känd som före detta ordförande i Sverok –  Sveriges största ungdomsförbund med 101 000 medlemmar i 3 600 föreningar över hela landet som utvecklar och sprider spelhobbyn. Innan dess jobbade Anna på SVT som digital redaktör & researcher och är riktigt vass på sociala medier.

Nu jobbar Anna som Nordisk representant för legendariska spelutvecklaren och förläggaren Bethesda Softworks efter ett par inhopp på Science Fiction Bokhandeln och e-sportföreningen Female Legends. Bethesda är kända för spel som Skyrim: The Elder Scrolls, Fallout serien, Wolfenstein, Quake, Doom och en massa andra ruskigt tunga spel.

För Valla Game Education kommer Anna att berätta om sitt nuvarande jobb på Bethesda och hur man gör avtryck i den digitala världen i sociala medier samt diskutera könsroller och inkludering i spelbranschen.

(Foto av David Lagerlöf)

Onsdag 4 november kl 15:00-16:00

Mattias Adolfsson

Denna gången gästas vi av spelveteranen Mattias Adolfsson som är expert på AI och gameplay inom racingspel.

De senaste tio åren har Mattias haft ledande roller på teamet bakom Need For Speed-serien på Ghost Games i Göteborg som nu byter namn till EA Gothenburg. Tidigare har han jobbat på klassiker som Rallisport Challenge, STCC, V8 Challenge och megasäljaren Battlefield.

Vi kör en öppen frågestund med Mattias som kommer berätta vad han jobbat med de senaste åren och hur man bygger världens bästa racingspel. Förbered gärna några bra frågor till Mattias.

Onsdag 18 november kl 15:00-16:00

Anna Norrevik

Antler Interactive är en av Europas ledande VR och AR spelstudios som även publicerar spel till mobil och dator. De har släppt VR-spelen SVRVIVE: The Deus Helix, Kartong – Death by Cardboard och AR-spelet Krystal Kart. Nu ligger fokus på spelen Krystopia: A Puzzle Journey och Krystopia: Nova’s Journey.

Anna Norrevik är bolagets VD som tidigare arbetade som producent på Paradox Interactive. Där ledde Anna bland annat spelteamet bakom Crusader Kings 3. Hon jobbade även på expansioner till Europa Universalis 4 och Crusader Kings 2, inklusive The Reaper’s Due och Rights of Man.

Anna ansluter till Valla Game via Discord för att berätta om Antler Interactive och hur de ser på framtiden för spelbranschen.

Tisdag 24 november kl 13:30-15:00

Magnus Chirgwin

Magnus Chirgwin är kompositör och ljud designer. Via Discord kommer Magnus till Valla Game för att berätta hur man får bästa sounded till sitt spel. Magnus är en professionell spelmusikskapare som arbetar nära spelstudion Skyfox Interactive och Visualiseringscenter C i Norrköping med flera.

Magnus kommer att prata ljuddesign och hur man skapar effekter och spelmusik som lyfter och bidrar till att göra ditt spel ännu bättre. 

Onsdag 9 december kl 15:00-16:00

Mathias Nordvall

Mathias Nordvall är speldesigner och forskare på Linköpings universitet inom kognitionsvetenskap. Han specialområde är haptiska spelgränssnitt. Föreklat kan haptik förklaras som läran om effekterna av beröring och kroppsrörelser

Två vanligt förekommande tekniska lösningar som använder sig av haptisk överföring är spelhandkontroller och mobiltelefoner utrustade med force feedback. Dessa använder sig av motorer med en ojämn fördelning av en vikt på axeln som skapar vibrationer.

Mathias har använd haptiska spelgränssnitt för att återskapa spelklassiker för dövblinda personer. En version av retrospelet Pong, som spelas med förbundna ögon utan ljud, fick mycket uppmärksamhet för några år sedan. Mathias kommer till Valla Game för att berätta mer om detta. Detta tillfälle blir fysiskt i klassrummet, om corona-situationen tillåter.

Valla Game Education är en utbildning från Valla folkhögskola i Linköping.

Våra huvudmän är Studiefrämjandet och Sveriges 4H. Verksamheten är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om Valla folkhögskola: 
valla.fhsk.se

Läs mer om East Sweden Game:
eastswedengame.se

Studievägen 22
583 29 LINKÖPING
013-35 55 80

Kursansvarig: Lucas Westerlund
0760-21 40 42, lw@valla.fhsk.se